Tavanul extensibil (sau tavan fals) este o membrana elastica neinflamabila, care se intinde sub efectul caldurii pana la marginea peretilor (tavanelor), unde sunt fixate datorita unui sistem de prindere specific.

Aceasta “minune” a design-ului interior este din ce in ce mai ceruta pe piata din Romania. Culorile sunt cu zecile, iar texturile variaza pentru a multumi chiar si cel mai exigent client.

O sa incepem insa cu detalii despre clasicul tavan de rigips: pret/timp executie, material, aspect final si durabilitate:

  1. Pret/timp de executie, material. Inceput de la zero, se porneste cu structura metalica, placarea, gletuirea, slefuirea, amorsa si vopseaua finala. Pretul manoperei ajunge undeva la 40-50 lei/mp, cel al materialelor aproximativ 30 lei/mp, ceea ce inseamna ca valoarea totala ajunge undeva in jurul sumei de  70 – 80 lei/mp. Pentru o camera, ca si timp de executie, trebuie sa luam in considerare ca 4-5 zile e un termen pertinent, avand in vedere faptul ca trebuie respectati timpii de uscare a materialelor.
  2.  Aspectul final, daca lucrati cu o echipa cu experienta, este unul acceptabil, curat, fara urme evidente de dungi/imbinari sau diferente de culoare.
  3.  Durabilitatea in schimb lasa de dorit, deoarece in primele luni/ani, apar fisuri mai mici sau mai mari, iar atunci cand le reparati se face din nou mizerie, costuri suplimentare si in marea majoritate a cazurilor, reparatiile vor crea un aspect neuniform tavanelor.                                                        

 Tavanele extensibile fac diferenta in ceea ce priveste timpul de executie, aspectul final si durabilitatea:

  1. Timpul de executie este de cateva ore pentru fiecare camera: se monteaza profilul de aluminiu sub tavan, pe pereti, de jur-imprejur, dupa care se prinde tavanul extensibil. Ca si costuri, cu tot cu montaj acest tip de tavan ajunge undeva la 25 euro/mp (110 lei/mp).
  2.  Aspectul final este unul perfect drept, fara urme, pete sau dungi.Textura tavanului poate fi mata, lucioasa, translucida sau imprimata, cu sistem de iluminare in interior.
  3. Garantia este de 10 ani iar in caz de inundatie, membrana elastica a tavanului preia toata cantitatea de apa, care in cateva minute este scoasa cu un furtun si eliminata, tavanul cu memorie revenind la forma initiala.

Tavanul extensibil este ideal pentru orice tip de incapere, inclusiv in baie si bucatarie, iar pentru spatiile publice, aprobarile ISU sunt oferite la montare.

Pentru mai multe modele, idei, oferte de pret www.decor-line.ro.

Leave a Reply